1. Giriş

ToltekLMS’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

ToltekLMS eğitim yönetim sistemini kullanırken ve Web Sitemizde(tolteklms.com) gezinirken size en iyi deneyimi sunmak istiyoruz. Bunu yapmak için kullanım alışkanlıklarınızı anlamamız gerekmektedir, böylece kullanıcı deneyimini geliştirebilir gelişen ihtiyaçlara göre yenilik yapabiliriz. Gizliliğiniz ve kişisel verilerinizin güvenliği bizim için son derece önemlidir ve her zaman öyle olacaktır. Bu nedenle, kişisel verilerinizi nasıl ve neden topladığımızı, depoladığımızı, işlediğimizi, paylaştığımızı ve kullandığımızı şeffaf bir şekilde açıklamak ve ayrıca, kişisel bilgilerinizi kullanmamıza ilişkin haklarınızı ve size sunulan seçenekleri ve bu bilgilere nasıl erişip güncelleyebileceğinizi de açıklamaktadır.

2. Gizlilik Politikamız

Bu Gizlilik Politikası, tolteklms.com'un ("Site") ziyaretçilerinden ve kayıtlı kullanıcılarından aldığımız kişisel bilgilerin toplanması, kullanılması ve açığa çıkarılmasına ilişkin politika ve prosedürlerimiz hakkında sizi bilgilendirir.

Gizlilik Politikamız zaman zaman güncellenebilir. Güncellenen versiyonu https://tolteklms.com/privacy adresine giderek okuyabilirsiniz. Gizlilik Politikası başlığının altında güncellenme tarihi belirtilir ve bu şeklide son güncellemelerden haberdar olabilirisiniz. Gizlilik Politikası uygulamalarımız ve gizliliğinizi korumaya yardımcı olabileceğiniz yollar hakkında bilgi sahibi olmak için bu "Siteyi" her kullandığınızda Gizlilik Politikamızı gözden geçirmenizi öneririz. Bu Gizlilik Politikasındaki herhangi bir değişikliği kabul etmiyorsanız, aşağıda belirtildiği gibi bu "Siteyi" kullanmayı bırakmanız ve hesaplarınızı devre dışı bırakmanız gerekecektir.

Bu Gizlilik Politikası, bir "Cihaz" aracılığıyla "Siteyi” kullanmanız yoluyla veya ToltekLMS ile başka bir şekilde etkileşim kurduğunuzda elde ettiğimiz bilgiler için geçerlidir. Bu "Cihazlar", bir masaüstü, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, tablet veya diğer tüketici elektronik cihazları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere "Siteye" erişmek için kullanılan herhangi bir bilgisayardır. "Site", ToltekLMS web sitesini içerir, ayrı bir gizlilik politikasının sağlandığı başka herhangi bir kendi veya üçüncü taraf ürün veya hizmetini içermez. Bunlar, ToltekLMS hizmetleriyle entegre etmeyi seçebileceğiniz üçüncü taraf ürünleri veya hizmetleridir. Bilgilerinizi toplama ve kullanma yöntemlerinden memnun olduğunuzdan emin olmak için üçüncü taraf ürün ve hizmetlerinin politikalarını her zaman gözden geçirmelisiniz.

ToltekLMS Hizmetlerine kaydolarak veya bunları kullanarak ve Hizmet Koşullarını kabul ederek, bu Gizlilik Politikasında açıklanan toplama, aktarma, işleme, depolama, açığa çıkarma ve diğer kullanımlara izin vermiş olursunuz.

3. Biz Kimiz

Toltek Yazılım Eğitim Danışmanlık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi

Adresimiz: İstiklal Mah. Kiraz Sok. No:4/12 Serdivan/SAKARYA

Eğitim yönetim sistemi konusunda uzman, yazılım ve danışmanlık hizmetleri veren bir yazılım firmasıdır. Veri Koruma Yasalarına uygundur, Veri Koruma Yasalarının ihlaline yol açabilecek hiçbir şeyi bilerek yapmayacak veya yapılmasına izin vermeyecektir.

ToltekLMS: ToltekLMS, bulut aboneliği ve On-Premise olmak üzere iki çeşit e-Öğrenim hizmeti sunar. ToltekLMS bir dizi abonelik paketi aracılığıyla erişerek, müşterilerimiz ("Müşteriler") personellerine veya istedikleri diğer kişilere eğitim verebilir veya uzaktan e-Öğrenim hizmetleri sağlayabilir.

Müşteriler, ToltekLMS’ e tolteklms.com/login adresi üzerinden alan adı(“Domain”), kullanıcı adı ve parola ile erişim sağlayabilir veya Kurumun belirlediği bir Siteden sadece kullanıcı adı ve parola ile de giriş yapabilirsiniz. Müşterilere yalnızca kendileri tarafından sahip olunan ve yönetilen belirli bir alan tahsis edilir.

Müşteri, kurs Eğitmenleri ve Öğrenicilerden oluşan kendi etki alanının yetkili kullanıcılarına ("Kullanıcılar") sunulan hizmetleri belirler, özelleştirir ve hizmete erişim sağlar. Ek olarak, Müşteri, alanı için özel Kullanıcı rolleri belirleyebilir. Ders hocaları derslerin içeriğini belirler ve yönetir, metin belgeleri, video ve ses dosyaları, resimler, sunumlar içerebilir. Öğrenciler kurslara katılırlar ve notlandırıldıkları testlere tabi tutulurlar; öğrenciler hizmet aracılığıyla kendi notlarına erişebilirler.

Her öğrenci, kendi performansı ve hizmetin genel kullanımı ile ilgili olarak ilgili notlarını görüntüleyebilir ve raporları çıkarabilir. Her Eğitmen, kurslarının aktivitesi için raporlar çıkarabilir. Müşteri, etki alanı verilerinin sahibidir ve tüm Kullanıcıları dahil olmak üzere etki alanının toplam etkinliği hakkında raporlar çıkarabilir.

4. Topladığımız Kişisel Olarak Tanımlanabilir Bilgiler

Ziyaretçiler ve Kullanıcılar: Bu Siteyi kullanırken, bize kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler sağlayabilirsiniz. Bu, sizinle iletişim kurmak veya kimliğinizi belirlemek için kullanılabilecek sizinle ilgili bilgileri ve Sitemizin kullanımı ve sizinle bağlantılı olabilecek faaliyetleriniz hakkındaki bilgileri ("Kişisel Bilgiler") ifade eder. Şirketimiz tarafından aşağıda açıklanan çerçevede 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) ile uyumlu olarak işlenir.

Topladığımız Kişisel Bilgiler, adınız ve e-posta adresinizi içerebilir ancak bunlarla sınırlı değildir. Siteyi ziyaret ettiğinizde, sunucularımız, bir web sitesini her ziyaret ettiğinizde tarayıcınızın gönderdiği bilgileri otomatik olarak kaydeder. Bu bilgiler, İnternet Protokol adresinizi, tarayıcı türünüzü, Sitemize gelmeden önce ziyaret ettiğiniz web sayfasını ve Sitemizde aradığınız bilgileri içerebilir ancak bunlarla sınırlı değildir. Birçok web sitesi gibi, bilgi toplamak için "tanımlama bilgileri" de kullanabiliriz. Tanımlama bilgisi, kayıt tutma amacıyla tarayıcınız tarafından Cihazınızın sabit diskinde saklanan küçük bir veri dosyasıdır. Oturum açma ve ana hizmet işlevselliğini desteklemek için "oturum kimliği çerezleri" kullanıyoruz.

Üçüncü taraf sağlayıcıların çerezlerini de saklayabiliriz. Özellikle Google kullanıcılarını ayırt edebilmek ve web sitesini ortalama kaç kez ziyaret edildiğini (bireysel olarak değil) ve hangi sayfaların görüntülendiğini, görüntülenme sürelerini, vb. Ziyaretçinin kim olduğunu veya ToltekLMS hesabının (varsa) ne olduğunu belirlemiyoruz. Ayrıca, hizmetlerimizle ilgilenebilecek kitleler üzerinde reklam kampanyaları yürütmek için Google AdWords ve Facebook Pixel çerezlerini kullanıyoruz; Reklamlarımız yalnızca hedef kitle yeterince büyük olduğunda çalışmaya başlayacaktır, bu nedenle hiçbir üçüncü taraf bu bilgileri kullanıcıları kişisel olarak tanımlamak için kullanamaz.

Toltek Yazılım, üçüncü taraf tanımlama bilgilerinden veri toplamaz, depolamaz veya işlemez. Tarayıcınızın, seçeneklerini değiştirerek, çerezleri kabul etmeyi durdurması veya ziyaret ettiğiniz web sitelerinden bir çerezi kabul etmeden önce sizi uyarması talimatını verebilirsiniz. Ancak çerezleri kabul etmiyorsanız, Sitenin tüm bölümlerini veya hizmetlerimizin tüm işlevlerini kullanamayabilirsiniz.

Bazı durumlarda başka bir Kullanıcı (bir yönetici gibi) sizin adınıza bir hesap oluşturabilir ve Kişisel Bilgiler de dahil olmak üzere bilgilerinizi sisteme girebilir (en yaygın olarak şirketiniz hizmetimizi kullanmanızı istediğinde). Müşterilerimizin yönlendirmesi altında Bilgi topluyoruz ve genellikle kişisel verilerini işlediğimiz kişilerle doğrudan bir ilişkimiz yok. Müşterilerimizden birinin çalışanıysanız ve artık bilgilerinizi işlememizi istemiyorsanız, lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerinden işvereninizle ve bizimle iletişime geçin.

Müşteriler: Tüm Kullanıcılar için topladığımız verilere ek olarak, şirket bağlantınız, fatura verileriniz ve hizmetin aboneliğinize uygun olarak kullanıldığını kanıtlayan hizmet kullanım verileri gibi bizimle olan sözleşmeniz için gerekli olan verileri de toplarız. Ayrıca, teknik bir sorunu çözmemiz veya bir talebe veya şikâyete yanıt vermemiz için gerekli olduğu ölçüde, Müşterilerimizin destek talepleri yoluyla ek veriler de edinebiliriz.

Müşterilerimize ayrıca ToltekLMS ve ürünlerimizle ilgili duyuruları, haber bültenlerini veya pazarlama materyallerini e-posta ile gönderiyoruz. Müşteriyseniz ve artık bu tür e-postaları almak istemiyorsanız, e-posta altbilgisinde sağlanan "abonelikten çık" bağlantısını seçerek istediğiniz zaman alıcı listesinden kendinizi çıkarabilirsiniz.

Bir başkası hakkında bilgi (Kişisel Bilgiler dahil) sağlıyorsanız, onun adına hareket etme ve Kişisel Bilgilerinin toplanmasına ve kullanılmasına izin verme yetkiniz olmalıdır. Hizmetimiz aracılığıyla içerik için isteğe bağlı herhangi bir üçüncü taraf hizmetini kullanmanız durumunda, örneğin: YouTube , ilgili Hizmet Şartlarına ( YouTube için ) tabi olmayı açıkça kabul edersiniz; Hizmetimiz, Kişisel Olarak Tanımlanabilen Bilgileri YouTube ile paylaşmaz.

İçerik: "Sitemizi" kullanma sürecinde oluşturduğunuz, girdiğiniz, gönderdiğiniz, yüklediğiniz, ilettiğiniz, sakladığınız veya görüntülediğiniz İçeriği toplar ve saklarız. Bu tür İçerik, dahil etmeyi seçtiğiniz Kişisel Bilgileri veya diğer hassas bilgileri ("tesadüfen toplanan Kişisel Bilgiler") içerir. Toltek Yazılım kaynak kodun, veri tabanlarının ve ToltekLMS hizmetinin tüm haklarının sahibi olmasına rağmen, Müşteriler kendi mülkleri olan kayıtlarının ve verilerinin mülkiyetini, kontrolünü ve tüm haklarını elinde tutar.

Diğer gönderimler: "Sitemize" veya ToltekLMS Hizmetlerinin herhangi bir etkileşimli özelliğine katıldığınızda, bir ankete, yarışmaya veya etkinliğe katıldığınızda, Müşteri desteği talep ettiğinizde veya başka bir şekilde bizimle iletişim kurduğunuzda gönderdiğiniz diğer verileri toplarız.

5. Kişisel Bilgileri Nasıl Kullanıyor, İşliyor ve Saklıyoruz

Kişisel Bilgiler aşağıdaki amaçlarla kullanılır veya kullanılabilir:

  • Sitemizi, hizmetlerimizi, özelliklerimizi ve içeriğimizi sağlamak ve geliştirmek,
  • Sitemizin kullanım deneyimini yönetmek,
  • Siteden keyif almanızı ve kolayca gezinmenizi sağlamak,
  • İhtiyaçlarınızı ve ilgi alanlarınızı daha iyi anlamak,
  • İsteklerinizi yerine getirmek,
  • Deneyiminizi kişiselleştirmek,
  • Yazılım güncellemeleri yapmak ve ürün duyurularından haberdar etmek,
  • Bize vermiş olabileceğiniz izinlere uygun olarak e-postalar, bildirimler, diğer mesajlarla veya üçüncü şahıslardan ya da iş ortaklarımızdan biri aracılığıyla haber bültenleri, pazarlama veya promosyon dahil, araştırma, anketler, yararlı veya ilginç bulabileceğinizi düşündüğümüz daha fazla bilgi ve teklif sunmak,
  • Gizlilik Politikasında açıklandığı şekilde diğer meşru iş amaçları için.

Teknik yollarla elde ettiğimiz bilgileri (sunucularımız tarafından veya çerezlerin kullanımı yoluyla yapılan günlük kaydı gibi) yukarıdaki amaçlarla ve Sitenin ve hizmetlerimizin kullanımını izlemek ve analiz etmek için, Sitenin teknik yönetimi için kullanırız. Sitemizin işlevselliğini ve kullanım kolaylığını artırmak, ihtiyaçlarınıza daha iyi uyarlamak, ilgi alanları, özellikleri ve web sitesi kullanım davranışıyla ilgili yararlı veriler ve bilgiler oluşturmak ve türetmek ve Site ziyaretçilerinin bunları işlemek için gerekli kriterleri karşıladığını doğrulamak için bilgileri kullanıyoruz.

Kişisel verileri, belirtilen, açık ve meşru amaçlar için gerekli olduğu ölçüde şeffaf bir şekilde toplar ve işleriz. Topladığımız verilerin doğru olmasına ve gerektiğinde güncellenmesine özen gösteriyoruz. Kişisel verileri, yanlış olması halinde derhal silmek veya düzeltmek için tüm makul adımları atıyoruz. Verileri, uygun teknik veya organizasyonel önlemleri kullanarak, yetkisiz veya yasadışı işleme ve kazara kayıp, imha veya bozulmaya karşı koruma dahil olmak üzere, güvenliklerini garanti edecek şekilde işleriz. Yukarıdaki ilkelere nasıl bağlı kaldığımızı her an kanıtlamaya hazırız. Verilerin güvenliği, gizliliği, bütünlüğü ve kullanılabilirliği için uygun teknik ve organizasyonel önlemleri alıyoruz.

Müşterinin verileri, Müşterinin hizmet aboneliği sürdüğü sürece saklanır. Sözleşmenin sona ermesi üzerine, Müşteri bize talimat verirse veriler silinecek veya Müşteriye iade edilecektir. Alternatif olarak, etki alanı "devre dışı" hale getirilecek ve hizmetin yeniden bağlanmasının mümkün olduğunca sorunsuz olması için 12 ay boyunca çevrimdışı saklanacaktır; 12 ay sonra aboneliğin yenilenmemesi durumunda veriler kalıcı olarak silinir.

6. Bilgi Paylaşımı

Kullanıcılar: Kişisel Bilgilerinizi hesabınızda belirlediğiniz tercihlere göre profil sayfanızda ve Sitenin başka yerlerinde görüntüleyeceğiz. Paylaşmayı seçtiğiniz herhangi bir bilgi, diğer ToltekLMS Kullanıcılarının hakkınızda ne kadar bilgi sahibi olmasını istediğinizi yansıtmalıdır. Anonimliğinizi ve hassas bilgilerinizi korumanızı ve profil sayfalarınızda hangi bilgileri paylaşacağınız konusunda dikkatlice düşünmenizi tavsiye ederiz. Profil bilgilerinizi istediğiniz zaman inceleyebilir ve güncelleyebilirsiniz. Yöneticinin ve karşılaşabileceğiniz teknik sorunlara destek sağlamak için özel olarak atanmış destek personelinin şunları yapabileceğini bilmelisiniz: hesabınızdaki ve hesabınızla ilgili bilgilere erişim; hesabınız için dosya ekleri dahil iletişim geçmişine erişim; paylaşmak, kısıtlamak veya İçeriğiniz dahil olmak üzere hesabınızı kullanırken sizin sağladığınız veya kullanımınıza sunulan bilgilere erişim ve hesabınıza nasıl erişilebileceğini veya silinebileceğini kontrol etmek.

Üçüncü şahıslar: Kişisel Bilgilerinizi veya İçeriğinizi satmayacağız ve Kişisel Bilgilerinizi veya İçeriğinizi bu politikada açıklananlar dışında üçüncü şahıslarla paylaşmayacağız. Sizin hakkınızdaki Kişisel Bilgileri pazarlama amaçları için (doğrudan pazarlama amaçları dahil) üçüncü şahıslarla paylaşmayız. Hizmet Sağlayıcılar, İş Ortakları ve Diğerleri: Güvenlik, hizmet operasyonu ve yönetim amaçları için ToltekLMS, Toltek Yazılım ile aynı düzeyde koruma sağlayan üçüncü taraf hizmetlerini de kullanır.

Yasalara ve Yasaların Uygulanmasına Uygunluk: ToltekLMS, yasaları uygulamak ve bunlara uymak için devlet kurumları ve yasa uygulayıcı yetkililer ve özel taraflarla iş birliği yapar. Mülkiyeti ve hakları korumak için iddialara ve yasal sürece (mahkeme celpleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) yanıt vermenin gerekli veya uygun olduğuna inandığımız için, tamamen kendi takdirimize bağlı olarak, sizinle ilgili herhangi bir bilgiyi devlet kurumlarıyla paylaşabiliriz. ToltekLMS veya üçüncü bir tarafın, halkın veya herhangi bir kişinin güvenliğini korumak veya yasa dışı, etik dışı, uygunsuz veya yasal olarak uygulanabilir olduğunu düşündüğümüz veya olma riski oluşturabilecek herhangi bir faaliyeti önlemek veya durdurmak için bilgileri yetkililerle paylaşabiliriz.

İş Devirleri: Bilgilerinizi (Kişisel Bilgileriniz dahil) herhangi bir birleşme, şirket varlıklarının satışı, finansmanı veya işimizin tamamının veya bir kısmının başka bir şirkete devralınması ile bağlantılı olarak veya müzakereler sırasında paylaşabilir veya aktarabiliriz. Kişisel Bilgilerinizin sahipliği veya kullanımındaki herhangi bir değişikliğin yanı sıra Kişisel Bilgilerinizle ilgili sahip olabileceğiniz seçenekler konusunda da bilgilendirileceksiniz.

7. Haklarınız

Toltek Yazılım, veri sahibi olarak haklarınıza saygı duyar. Müşterileri adına ve Müşterileri tarafından belirtilen şekilde kişisel verileri işler. Müşterilerimizin sisteme kaydettiği kullanıcı verilerine karşı kendileri sorumludur bu durumda ilgili Müşteriyle(“Kurum”) iletişime geçmelisiniz. . Bu durumda Toltek Yazılım, bilgimize ulaşan haklarınızın kullanılması konusundaki taleplerinize doğrudan yanıt vermez, ancak Müşteriyi gecikmeden bilgilendirir ve Müşterinin talimatları uyarınca taleplerinizi yerine getirmek için tüm makul yardımı sunarız.

Veri sahibi olarak haklarınızın bir özeti aşağıda verilmiştir.

  • Kişisel verilerinize erişim: Sizinle ilgili işlediğimiz kişisel veriler hakkında bilgi edinme ve bunlara erişim talep etme hakkı.
  • Kişisel verilerinizi güncelleme: Yanlış ya da eksik olduğu durumlarda kişisel verilerinizi değiştirmemizi veya güncellememizi talep etme hakkı.
  • Kişisel verilerinizin kullanımını sınırlandırma: Kişisel verilerin doğruluğuna itiraz edilirse, Toltek Yazılım’ ın kişisel verilerin doğruluğunu onaylamasına izin veren süre boyunca veya geçerli Veri Koruma Yasalarında belirtilen diğer meşru gerekçelere dayanarak kişisel verilerinizin tamamını veya bir kısmını işlemeyi sürekli ya da geçici olarak durdurmamızı talep etme hakkı.
  • Silme: Sizinle ilgili kişisel verilerinizin silinmesini isteme hakkına sahipsiniz. Toltek Yazılım, tayin ettiği personeli aracılığıyla, aşağıdaki gerekçelerden birinin geçerli olduğu durumlarda verileri silecektir:
    • Kişisel verilerin işleme amaçları açısından artık gerekli olmaması,
    • Silme talebinde bulunan kişi, işlemin dayandığı rızayı geri çeker ve işleme için başka bir yasal zemin bulunmaz,
    • Veri öznesi işlemeye itiraz eder ve doğrudan pazarlama için işleme tabi tutulması veya veri öznesi nesnelerinin işlenmesi için ağır basan meşru gerekçelerin olmaması
    • Yasal bir yükümlülüğe uymak için.
  • Veri Taşınabilirliği: Kişisel verilerinizi yapılandırılmış, yaygın olarak kullanılan ve makine tarafından okunabilir bir formatta alma hakkına ve teknik olarak mümkünse kişisel verilerin Toltek Yazılım tarafından doğrudan iletilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.
  • Kişisel verilerinizin kullanımına itiraz etme: İşlemek için artık meşru ya da hukuki bir nedenimiz olmadığında kişisel verilerinizi işlememize itiraz etme hakkı.
  • Doğrudan pazarlamaya itiraz etme: Kişisel verilerinizin doğrudan pazarlama amaçları için kullanılmasına itiraz etme hakkı.
  • Otomatik karar almaya itiraz etme: Kararın sizin üzerinizde hukuki bir sonuç doğuracağı veya benzer bir önemli etki oluşturacağı durumlarda, profil oluşturma dahil olmak üzere yalnızca otomatik karar almaya dayalı olarak bir karara tabi olmama hakkı.
  • Denetim Otoritesine Şikâyet: Kişisel verilerinizin işlenmesinin Verileri ihlal ettiğini düşünüyorsanız denetim makamına şikayette bulunma hakkına sahipsiniz.

8. Güvenlik

Toltek Yazılım olarak bilgilerinizi güvende tutmak bizim için çok önemlidir. Bilgilerinizi yetkisiz erişime karşı korumak için tasarlanmış makul önlemler alıyoruz.

9. Veri Sahipliği

Toltek Yazılım kaynak kodun, veritabanlarının ve ToltekLMS hizmetinin tüm haklarının sahibi olmasına rağmen, Müşteriler kendi mülkleri olan kayıtlarının ve verilerinin mülkiyetini, kontrolünü ve tüm haklarını elinde tutar.